Een trainingsacteur is een veelzijdige ondersteuner


Ik kan snel schakelen omdat er zich steeds nieuwe situaties kunnen voordoen die om een oveenkomstige reactie vragen;vinkje

Ik kan me goed inleven om te kunnen handelen vanuit het personage in de gegeven setting;vinkje

Ik stap niet uit de rol en mijn spel wordt als natuurlijk ervaren;vinkje

Ik sta stevig in de schoenen: kan deelnemers uit hun comfortzone halen;
en kan mensen uitdagen, ook als er weerstand is.
vinkje

Dit is op mijn lijf geschreven!

Als trainingsacteur sta ik trainers en coaches terzijde met een scala aan acteertechnieken, waardoor deelnemers hun eigen gedrag kunnen ervaren. In een veilige omgeving krijgt de deelnemer krachtige en soms confronterende feedback. Deelnemers worden aangemoedigd om daarmee te oefenen en daarvan te leren.

Bij de trainingen staat vaak gedragsverandering van mensen centraal. Dat kan om elk beroep gaan waarin mensen met elkaar in contact staan. In de zorg, bij de overheid, in het onderwijs en breed in het bedrijfsleven. Mijn rol als trainingsacteur is, om met de deelnemers een praktijksituatie na te bootsen, waardoor de dynamiek direct kan worden ervaren. Door geobserveerd gedrag met gespeeld gedrag te beantwoorden, kan de deelnemer daarvan leren. Tijdens en na het rollenspel geef ik samen met de trainer/coach feedback, die de deelnemer helpt om zijn/haar leermomenten vast te houden.

Een lach is een beloning.