Workshop MBTI Utrecht o.l.v. Lieneke van Waalwijk

Op zaterdag 14 oktober 2023 volgde ik met 7 andere trainingsacteurs een workshop MBTI. De bijeenkomst werd georganiseerd door de NVvT en vond plaats in ‘In de 3 Krone’ te Utrecht. De bijeenkomst werd gegeven door Lieneke van Waalwijk. Zij is een gecertificeerd MBTI coach en trainer en ze werkt al jarenlang met MBTI. De afkorting staat voor Mijers Briggers Type Indicator. Het model is gebaseerd op 16 persoonlijkheidstypes en elk type mens heeft zijn eigen verschillende persoonlijkheidskenmerken. Het geeft hiermee inzicht in de verschillende kenmerken van mensen die van invloed kunnen zijn op hun interacties met anderen. Het gaat om enkel leren en tot inzicht te komen. Het is al een oud model , gebaseerd op Carl Jung, maar wordt steeds weer aangepast en verbeterd.

We gingen het model gelijk toepassen op onszelf. Hoe werk het voor jou? Waar krijg je energie van? Hoe neem je besluiten? Er vielen kwartjes deze ochtend!

In de middag gingen we oefenen. Hoe we de opgedane kennis van MBTI kunnen inzetten in het trainingsacteren. We kregen via Lieneke nieuwe ‘volumeknoppen’ aangereikt die je harder of zachter kunt zetten tijdens de training. Ik leerde die middag de taal van MBTI zodat k sneller kan schakelen met een trainer die met dit model werkt.

Het was een plezierige dag vol zelfinzicht en nieuwe kennis!